08 تیر 1393 - 5:57 شناسه خبر: 39 نسخه چاپی

استانداردهای جدید اتحادیه اروپا، مانع صادارت خشکبار ایران از سال 2015 می‌شود

استانداردهای جدید اتحادیه اروپا، مانع صادارت خشکبار ایران از سال 2015 می‌شود
به‌تازگی اتحادیه اروپا استانداردهای جدیدی تدوین کرده که عملاً منجر به ممنوعیت صادرات برخی خشکبار تولیدی ایران از سال 2015 می‌شود. به گز ...

به‌تازگی اتحادیه اروپا استانداردهای جدیدی تدوین کرده که عملاً منجر به ممنوعیت صادرات برخی خشکبار تولیدی ایران از سال 2015 می‌شود.

 به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران،رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران  با اعلام این خبر درباره وضعیت استانداردهای بهداشتی خشکبار ایران مدعی شد: صادرات خشکبار تولیدی ایران به‌دلیل باقیمانده سمومی که بر روی آنها وجود دارد، در سال‌های آینده مشکلاتی جدی برای ارزآوری کشور از این بخش ایجاد می‌کند.

محمدحسین شمس‌فرد افزود: در زمان سم‌پاشی محصولات کشاورزی به‌دلیل نوع سم مصرفی یا نحوه استفاده، میزان باقیمانده سموم بر روی محصول بالا و به‌راحتی در آزمایشگاه‌ها قابل تشخیص است.

وی خاطرنشان کرد: چندین سال است که موضوع باقیمانده سموم و امکان برگشت خوردن خشکبار ایران مطرح است، اما به تازگی اتحادیه اروپا استانداردهای جدیدی تدوین کرده که عملاً از سال 2015 منجر به ممنوعیت واردات برخی خشکبار تولیدی ایران توسط اتحادیه اروپا می‌شود.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران ادامه داد: در میان کشورهای واردکننده خشکبار، انگلیس سختگیرانه‌ترین استانداردهای بهداشتی را برای باقیمانده سموم دارد، به‌طوری که هم‌اکنون نیز در صادرات به این کشور دچار مشکل هستیم.

شمس‌فرد با رضایت‌بخش دانستن وضعیت صادرات خشکبار در سال جاری تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار گمرک در دو ماه ابتدای سال جاری 69 هزار و 818 تن خشکبار به ارزش 250 میلیون و 778 هزار دلار صادرات داریم که نسبت به سال گذشته 59 هزار و 350 تن خشکبار به ارزش 170 میلیون و 450 هزار دلار به خارج از ایران صادر شده بود.

وی یادآور شد: اولویت صادرات خشکبار ایران مربوط به سه محصول پسته، کشمش و خرما است که به ترتیب در دو ماه ابتدای سال 16 هزار و 218 تن به ارزش 153 میلیون و 926 هزار دلار، 18 هزار و 755 تن به ارزش 42 میلیون و 284 هزار دلار و 24 هزار و 886 تن به ارزش 35 میلیون و 805 هزار دلار صادرات داشته است.

 

منبع:ایانا

 

دیدگاه ها:
ارسال دیدگاه:
لطفا پست الکترونیک صحیح خود را وارد نمائید زیرا بلافاصله پس از انتشار دیدگاه شما، موضوع به وسیله پست الکترونیک به اطلاع شما رسانده خواهد شد.